17_openingstijden_algemeen_2018.jpg

Rooster Fitnessruimte

In het overzicht hiernaast ziet u in oranje de blokken aangegeven waarin Sander Maas, beweegagoog, binnen onze praktijk voor fysiotherapie begeleiding biedt tijdens het sporten. Ook als u zich wilt aanmelden, een gratis proefles wilt of advies nodig heeft, kunt u op deze tijden binnenkomen. Onderstaand klikt hier om het rooster te openen. Sander is van maandag tot en met vrijdag aanwezig van 9:30 - 11:30 uur om begeleiding te bieden tijdens het sporten.

Op alle overige tijden, de witte blokken, binnen de openingstijden van onze fysiotherapiepraktijk, is het ook mogelijk om zelfstandig, zonder begeleiding, te sporten. Tijdens vakanties gelden andere openingstijden. Op nationale feestdagen zijn we gesloten.

11_Zonnehof_fit.jpg

Heeft u klachten die het bewegen bemoeilijken, is een afspraak met de fysio-, manueel therapeut snel gemaakt. Maar ook andersom kunnen de fysio-/manueel therapeuten u tijdens of na de behandelperiode adviseren/verwijzen naar de Beweeginstucteur Sander Maas.

Bewegen is bij ons belangrijker dan presteren. Iederen sport op zijn of haar eigen tempo/niveau. Persoonlijke aandacht, bewegen op maat, professionele begeleiding in een prettige omgeving staan centraal.

Actief, fit en gezond

Fysiotherapie Albers en Van Dommelen en Zonnehof van Schakelring zijn een unieke samenwerking aangegaan om mensen, senioren, in beweging te krijgen of te houden. Onder professionele begeleiding van sportinstructeur Sander Maas kunt u twee keer per week sporten voor € 15,00 per maand.

12_Fitness_albers_en_van_dommelen.jpg

De nieuwe beweegrichtlijn 2017

19_beweegrichtlijnen_figuur1_2017.jpg

Volgens de nieuwe beweegrichtlijnen zouden volwassenen wekelijks ten minste twee en een half uur matig intensief moeten bewegen en kinderen dagelijks minstens een uur. Ook worden voor beide groepen spier- en botversterkende activiteiten aanbevolen. Dit alles verlaagt het risico op chronische ziekten als diabetes en, hart- en vaatziekten, en depressieve symptomen en, bij ouderen, botbreuken. De Gezondheidsraad adviseert de minister van VWS om te stimuleren dat mensen blijvend meer bewegen en minder stilzitten. (Afbeelding Beweegrichtlijnen)

Bron: www.gezondheidsraad.nl

De beweegrichtlijn voor volwassenen en ouderen luidt als volgt:

  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
  • Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
  • Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.
  • En: voorkom veel stilzitten. 

Aanmelden of meer informatie Fitness

Bewegen onder professionele begeleiding is mogelijk op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend. Sporten zonder begeleiding is mogelijk op alle tijden binnen de openingstijden van onze praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie. De kosten voor twee keer sporten per week zijn € 15,00 per maand.

Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met Sander Maas:
telefonisch: 06-83910029
email: Fit.Zonnehof@gmail.com
Of via onderstaand webformulier.

 Naam
 Telefoonnummer
emailadres
Vraag / opmerking
13_Fitness_Zonnehof.jpg